Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Pecene Gastany Ako Dlho


Pecene Gastany Ako Dlho

Pecene gastany - ako dlho?

Co je pecenie gastanov?

Pecenie gastanov je proces prazenia hnedeho ovocia stromu gaštanov. Castany sa zvyčajne pečú v šupke, aby sa zachovala ich sladkosť a bohatá chuť.

Ako dlho piecť gastany?

Doba pečenia gastanov závisí od veľkosti a typu gaštanov. Menšie gaštany sa pečú rýchlejšie ako väčšie gaštany a európske gaštany sa pečú rýchlejšie ako čínske gaštany.

Tu je približná doba pečenia pre rôzne veľkosti a typy gaštanov:

Malé gaštany (do 1 palca v priemere):

  • V rúre: 15-20 minút
  • Na panvici: 10-15 minút

Stredné gaštany (1-2 palce v priemere):

  • V rúre: 20-25 minút
  • Na panvici: 15-20 minút

Veľké gaštany (nad 2 palce v priemere):

  • V rúre: 25-30 minút
  • Na panvici: 20-25 minút

Európske gaštany:

  • V rúre: 15-20 minút
  • Na panvici: 10-15 minút

Čínske gaštany:

  • V rúre: 20-25 minút
  • Na panvici: 15-20 minút

Tipy na pečenie gaštanov

Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu upiecť dokonalé gaštany:

  • Vyberte gaštany, ktoré sú pevné a nemajú žiadne praskliny alebo otvory.
  • Umyte gaštany a osušte ich.
  • Ostrým nožom urobte na každom gaštane malý rez do šupky, aby para mohla unikať.
  • Gaštany pečte na plechu pri teplote 200 °C.
  • Pravidelne kontrolujte gaštany a premiešajte ich, aby sa rovnomerne upiekli.
  • Gaštany sú hotové, keď sa šupka začne odlupovať a vnútro je mäkké.
  • Hneď po upečení gaštany ošúpte, pretože šupka sa bude ťažšie odstraňovať, keď vychladnú.


Comments